Most Important One Liner Questions and Answers

Dear Students – आशा करते है कि आपकी तैयारी भी अच्छी चल रही होगी ।  आज हम आपके लिये Most Important One Liner Questions and Answers लेकर के आए है जो की आने वाले सभी एग्जाम जैसे – SSC, SSC 10+2, BANK, SBI PO, UPSC, POLICE, CPO, IBPS PO,TET,CTET और अन्य Competitive Exam के लिए बहुत ही उपयोगी और महत्वपूर्ण है । आप सभी इस पुस्तक को Download कर के एक बार अवश्य पढें । इस पुस्तक के अन्तर्गत आपको पुरस्कार/सम्मान, राष्ट्रीय, भारत और विश्व, सर्वोच्च न्यायलय, चर्चित स्थान, अंतर्राष्ट्रीय खेल, विज्ञान व प्रौघोगिकी/पर्यावरण, निधन त्याग पत्र आदि के बारे में आपकों जानकारी प्राप्त होगी ।।

Q1. World Health Organisation has declared an international emergency over the novel ___________from China.
Answer – Coronavirus

Q2. What is the name of Social activist, feminist writer and journalist who has passed away recently?
Answer – Vidya Bal

Q3. What is the level of mechanisation in agriculture in India?
Answer – 40%

Q4. How much Budget has been allocated for agriculture and rural development?
Answer – 2.83 lakh crore

Q5. How many Aspirational District will be covered for AYUSHMAAN Treatment?
Answer – 112

General Science Question in Hindi for All Competitive Exams

Q6. The Logistics industry of India Expected to touch by 2020?
Answer – US$ 215 billion

Q7. Who is the head of Monetary Policy Committee (MPC) of RBI?
Answer – Shaktikant Das

Q8. What is the theme of World Leprosy Day 2020?
Answer – Leprosy isn’t what you think

Q9. Bangladesh’s Prime Minister Sheikh Hasina has inaugurated the Ekushey Book fair in?
Answer – Dhaka

Q10. Who has been appointed as the next High Commissioner of India to Canada?
Answer – Ajay Bisaria

NRC NPR CAB Bill Full Details in Hindi

Q11. Who defeated Garbine Muguruza in the women’s singles final to win the Australian Open title?
Answer – Sofia Kenin

Q12. Who has won the 2020 EE British Academy Film Awards in the category of leading actress?
Answer – Renee Zellweger

Q13. On which day the World Wetlands Day is annually celebrated globally?
Answer – 2nd February

Q14. RBI has increased the real GDP growth for fiscal year 2020-21 from 5% to ___ in its 6th Bi-monthly Monetary Policy Statement 2019-20?
Answer – 6%

Q15. Which state has launched a scheme “Janasevaka” to ensure the home delivery of the government services?
Answer – Karnataka

Coronavirus Symptoms Treatment & Risk full Details

Lucent Computer Free PDF Book in Hindi

Most Important One Liner Questions and Answers PDF Download

Important GK & CA Question & Answer

500+ Important Environment Question PDF Book

Arihant Objective Computer Awareness PDF Book

General knowledge 2020 इस पुस्तक के अन्तर्गत आपको Important Dates, Facts, Events आदि के बारे में आपकों जानकारी प्राप्त होगी ।।

  • Country, Capital & Region
  • Indian states and Capitals
  • Important Boundary Lines
  • Changed Name of Some Cities and Countries
  • National Emblems of Different Countries
  • Indian Cities on River Banks
  • Sobriquests, distinctive Name of Countries/ Town – Geogra
  • Important Days

General Knowledge on India Download

Latest Current Affairs For All Exam

Monthly Current Affairs PDF Download 

My Dear Student – BANK, SSC, SSC 10+2, RAILWAY, POLICE, UP POLICE, RAILWAY GOURP D, RAILWAY POLICE, CGL, VDO, CPO SI, SSC CGL RPF, BSF, CISF, ASI, UPSSSC, CTET, TET, UPPSC, UPSC, IAS, PCS,CDS,CAPF,UGC-NET,CPO,Competitive Exam या अन्य किसी भी परीक्षा की तैयारी में लगे है तो हमारे website – Learnwithexpert.Com पर visit करते रहें , ताकि आपको हमारे द्वारा नये Update आपको प्राप्त होते रहे ।।

Disclaimer: Learnwithexpert.com केवल Educational Purpose शिक्षा क्षेत्र के लिए बनाई गई है, तथा इस पर उपलब्ध कुछ पुस्तक Notes,PDF Material,Books का मालिक नहीं है, न ही बनाया और न ही स्कैन किया है। हम सिर्फ Internet पर पहले से उपलब्ध Link और Material प्रदान करते हैं। यदि किसी भी तरह से यह कानून का उल्लंघन करता है या कोई समस्या है तो कृपया हमें [email protected] पर Mail करें।

Add a Comment

Your email address will not be published.